Нова пљачка Новосађана кроз веће порезе на имовину

Градски одбор Покрета Нови Сад најоштрије осуђује одлуку нелегалног Градског већа у Новом Саду о повећање цена пореза на имовину за 2021. годину власницима непокретносту у Новом Саду. Према тој одлуци, која је донета још 30.новембра, а сакривана од грађана, према новом ценовнику просечну цену квадрата Новосађани ће плаћати око 3.000 динара више и то претежно у урбаним зонама града. Повећање пореза на имовину у време пандемије, када свакодневно умиру људи, а привреда, нарочито мали привредници, су пред банкротом не само што је економски штетно за грађане, већ је и неморално. Многи Новосађани су већ остали без посла, а многи ће тек остати, па није јасан наум градским властодршцима да повећају цене пореза на имовину.

Покрет за преокрет подсећа да је за ову, 2020. годину цена повећана за 2.000 динара. Овим новим наметом повећање се увећава на 5.000 динара. До највећег повећања дошло је у најурбанијим деловима града као што су центар, Лимани, Грбавица где је цена квадрата повећана за 3.731 динар, односно са 106.595 на 110.326 динара. Индикативно је да ова одлука није објављена ни на сајту Града, ни на портал Пореске управе, већ само у Службеном листу, па је очита намера градских властодржаца да ову одлуку сакрију од грађана.

ГО Покрета за преокета за Нови Сад ће саопштини на који начин ће се супроставити овој одлуци. О томе ћемо се консултовати и са осталим опозиционим странкама и покретима у Новом Саду

Scroll to Top