Нови порези Краљевчанима – за веће плате у Градском већу

ГО Покрет за преокрет Краљево оцењује срамним и осуђује најновију одлуку нелегитимне градске власти  Краљева да повећа порезе на имовину Краљевчанима и да те приходе усмери за веће плате чланова Градског већа. Овакво понашањем по систему „намет вама, плате нама“  нелегалног градоначелника Предрага Терзића и СНС режима, у времену пандемије, је не само гурање руку у празне џепове Краљевчана већ и неморалан чин. Овај предлог о повећању плата самима себи наредних дана, по свему судећи, изгласаће чланови нелегалног Градског већа.

Најновије повећања пореза на имовину од 3% до 27% у 1, 2 и 3 зони, и истовремено повећавање зараде градским већницима у сталном радном односу са 50.000 на 70.000 динара, што је за преко 28 %, је равно рубрици “веровали или не”.  Таква бахатост у граду на три реке давно није виђена.  Док се грађани исељавају из Краљева узурпаторска градска власт повећава намете и себи повећава примања. Пример за то је  слабо интересовања за куповину социјалних станова у насељу Рибница, а као разлог грађани наводе да не планирају живот у Краљеву и да су им у плановима селидба за Београд или Нови Сад!

Градски одбор Покрет за Преокрет Краљево подсећа грађане да је управо изградња социјалних станова у Рибници, кључни изговор тзв. градоначелника за нужност повећавања пореза на имовину?!?

Позивамо све истинске опозиционе снаге у Краљеву на јединство, како би смо у наредном периоду удруженим снагама створили услове за адекватан одговор узурпаторском режиму у нашем граду.

Scroll to Top