Раздвојити претплату за РТС и РТВ од рачуна за струју

Свако повећање претплате и свака, али и свака цена претплате за РТС и РТВ- је намет за већину грађана Србије, који очекују од јавног сервиса истинито и објективно информисање, а то немају. Нова цена претплате од 299 динара више личи на цене при распродаји одеће атипичних величина или хране са скорим истеком рока. На жалост грађана Србије на то личи и информативни програм јавних сервиса, јер његов садржај је могуће конзумирати само ако се удахне ваздух или пригуше чула.
Ново повећање цене претплате за ова два јавна сервиса је ново отимање пара кроз систем наплате рачуна за струју преко ЕПС-а, јер ту услугу самостално већина грађана не би платила јер она – не постоји. Грађани не добијају истинито и објективно информисање, због којег су законом формирани РТС-а и РТВ-а. Уместо тога “испоручују” нам фабриковане информације по вољи режима СНС – СПС и сакривање праве истине од грађана о стању у друштву. Уместо јавних сервиса ту улогу су преузели неки кабловски емитери, чији се програм не види у целој земљи, а који немају националну фреквенцију, нити их грађани за то плаћају. Техничко особље у овим јавним сервисима није криво за овакво стање, поготово не 260 отпуштених радника РТВ-а, али за то су криви њихови руководиоци.
Покрет за преокрет тражи да се раздвоје рачуни за плаћање јавних сервиса и испоруку струје. Грађанима треба оставити слободу у одлучивању да ли желе да гледају и плаћају РТС и РТВ, док они не постану јавни сервиси. До тада препоручујемо да се плаћање претплате за ова два јавна сервиса веже за плаћање чланарине за СНС и СПС и остале режимске странке јер је то у овом тренутко искључиво њихово гласило.

Scroll to Top