“Спин” теме служе за замагљивање неспособност режима

Режим Александра Вучића изгубио је у потпуности компас и показао сав волунтаризам у борби са пандемиом. Сада када је немогуће сакрити истину о највећем броју заражених, према броју становника, режим посеже за фабриковањем догађаја попут непримерене промоције донације руских тенкова у Нишу и кризом у односима са Црном Гором. А прави проблеми погађају грађане Србије, док се режим бави фабриковањем неважних тема или тема које су намењене одржавању рејтинга. Све то уз окупљање великог броја људи на тим догађајима и поред пандемије.

Уместо да реши питање како да људи који су позитивни на корону не би морали да чекају по домовима здравља да им неко отвори боловање, већ да се то ради електронским путем Вучић се обрачунава са опозицијом. Уместо да људи који су били у контакту са зараженим ковидом 19 могу да добију одмах решење о изолацији, они су препуштени сами себи и многи одлазе на посао јер би у супротном добили отказ. За то време Александар Вучић оптужује пар слободних медија да раде против њега. Уместо да је режим на време решавао проблеме недостатка здравствених радника он сада напада представнике њиховог синдиката.

Покрет за преокрет још једном тражи да, ако већ није касно, да се формира нови Кризни штаб и да управљање кризом преузму компетентни људи. У супротном никакво спиновање неће моћи да сакрије националну катастрофу.

Scroll to Top