ХИТНО ПОВУЋИ ОДЛУКУ О ПОВЕЋАЊУ ПОРЕЗА КРАЉЕВЧАНИМА

ГО Покрета за преокрет Краљево захтева хитно повлачење скандалозне одлуке нелегитимног  Градског већа Краљева  о повећању  пореза на имовину грађана. Последња у низу штетних одлука лажне градске власти је  увођење нових намета, кроз увећање пореза на имовину у Краљеву. Одлука да се порез на имовину по м2 за станове и куће додатно опорезују увећањем у распону од 3,3%, у првој зони, до 26,7% у трећој зони је неочекиван “поклон” Краљевчанима за Нову годину.

Посебно је поражавајуће  што је ова одлука донета у јеку пандемије  цовида 19, када многи грађани једва састављу крај са крајем. Истовремено мали привредници и занатлије у Краљеву отпуштају раднике и смањују обим пословања.

Скандалозно је образложење лажног градоначелника Предрага Терзића да ће овакав скок пореза на имовину задесити власнике кућа и станова у насељу Рибница зато што  је вредност имовине грађана скочила због изградње станова за безбедносне снаге, односно за војску и полицију. Ово је трагикомично и жалосно. Зашто би неко био “награђен” већим порезом зато што је неко други добио повлашћен стан.

ГО Покрет за преокрет Краљево сматра да је ова  одлука нелегитимног Градског већа усмерена против грађана и она ће додатно отежати живот Краљевчанима.  Новац  ће се, у то не сумњамо, опет слити у страначке пројекте локалног СНС-а.  Због тога тражимо хитно повлачење ове одлуке.

Scroll to Top