УОПС: Александар Вучић не престаје са политичком злоупотребом пандемије

Синоћње обраћање председника Србије Александра Вучића представљало је још једну беспризорну злоупотребу пандемије у политичке сврхе. Коришћење изградње ковид центра у Батајници новцем свих грађана Србије за обрачун са опозицијом, независним медијима и грађанима другачијег политичког става, уз директан пренос на свим телевизијама са националним фреквенцијама, је још један корак у аутократији, без моралних граница.
Удружена опозиција Србије (УОПС) је само пре неколико дана позвала све субјекте у држави да дају свој допринос у борби против епидемије и да епидемију не злоупотребљавају. Уместо тога режим неуспешну борбу против епидемије, која је и последица политизације Кризног штаба, прикрива скретањем теме са правих узрока који су довели до урушавања здравственог система.
Због тога председник Републике, у присуству појединих чланова чланова Кризног штаба, кроз наступ у коме се сеје мржња и нетолеранција, уз асистенцију режимских медија, опет учестовује у бројању крвних зрнаца жртава епидемије у региону.
Удружена опозиција Србије још једном упозорава режим да престане са коришћењем епидемије за обрачун са политичким неистомишљеницима јер то може да доведе до несагледивих последица.

Scroll to Top