Уместо новогодишњег украшавања и славља град да помогне најугроженије

Градски одбор Покрета за преокрет (ПЗП) Ниш тражи да се новац Нишлија ове године из буџета града не троши за украшавање града већ да се усмери за помоћ најугроженијим привредним субјектима. Није логично да се у граду за време уведене ванредне ситуације и проглашене епидемије у земљи новац троши на новогодишње украшавање.И новац намењен за дочек Нове године треба усмерити у друге сврхе и подржавамо све иницијативе у том правцу.

Време великог броја оболелих и умрлих и претећа катастрофа за здравље и привреду у Нишу не даје ником право да расипа градске паре на луксуз и славље, када му време није.

Предлажемо да се новац усмери на помоћугоститељству и туристичком сектору, са циљем задржавања радних места. Подсећамо да 31. 12. 2020. истиче законска обавеза задржавање радника исплатом минималаца, на основу додељене помоћи од стране државе. Постоји опасност да велики број радника у Нìшу остане без посла и град мора да се укључи у помоћ том сектору. Предлажемо да се део новца усмери на помоћ социјално угрожених особа и деце без родитеља.

ГО Покрета за преокрет Ниш је сигуран да није време ни за украсе, ни за разбацивање на музику новца грађана, што је до сада био случај у нашем граду.

Scroll to Top