Веселиновић: Обелоданити како стиже новац одлазећег црногорског режима у Србију

Мандатар за састав нове црногорске владе Ранко Кривокапић обелоданио је да се “више стотина милиони евра из Црне Горе износи у Србију”. Тим поводом Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет је изјавио:

“Грађани Србије морају да знају преко које банке и за које намене се пребацује новац припадника одлазећег режима из Црне Горе у Србију. Ако је тачно да припадници одлазећег режима купују виле и станове у Београду, посебно у Београду на води полиција и тужилаштво би морали да се укључе у истрагу и да утврде да ли је ту реч о прању новца зарађеног у нелегалним пословима у Црној Гори. Познато је да су припадници одлазећег режима у Црној Гори били умешани у трговину наркотицима и цигаретама, што потврђују међународни полицијски извештаји.

Да ли ће тај прљави новац бити претворен у некретнине у Београду или Новом Саду?

Да ли ће Србија бити база за борбу против нове власти у Црној Гори?

Ако смо до сада у Србији имали кракове криминалних хоботница кавачког и шкаљарског клана овим добијамо и њену главу, у виду финансијске моћи припадника бившег режима из Црне Горе. На овај начин показује се блиска веза режима Александра Вучића и Мила Ђукановића, али пошто је и бег бившег премијера Македоније Никола Груевски реализован преко Србије онда ништа не чуди. Наравно и Јинглук Шинаватра, бивша премијерка Тајланда, осуђена на 5 година затвора због корупције, која је на међународној потерници, је  добила држављанство Србије мимо свих правила, као и многи други.

Очито је Србија постаје сигурна кућа за власнике прљавог новца из целог региона па и шире. Питам Александра Вучића да ли се тако “маљем у главу” задаје ударац криминалу“ – истакао је Веселиновић.

Scroll to Top