Отварање шопинг мола идентично позиву Несторовића на шопинг у Италију

Отварање тржног центра „Галерија Београд“ од стране председника  Александра Вучића,  у време највеће пандемије,  када од вируса у Србији и свету умире највећи број  људи је опасан потез, сличан одржавању избора у време пандемије или позиву Бранимира Несторовића на шопинг у Италију. Показало се да лична промоција Александра Вучића приоритет и да су животи људи у Србији подређени томе.

Тим поводом Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет је изјавио:

Тај шопинг мол је изграђен на најскупљем земљишту у Србији, који је СНС поклонио странцима. Уместо простора за ИТ сектор, што смо предлагали, који даје будућност Београду и Србији ту је изграђен још један шопинг мол у коме ће 90% бити страна роба. То значи затварање производних радних места у домаћим фабрикама. Али, најважније шопинг молове у време пандемије отварају само неодговорни људи.  Александре Вучић, медијском помпом,  зове људе у шопинг мол баш као што их је Бранимир Несторовић позвао на шопинг у Италију. Већ сутра то може бити епидемиолошка бомба за целу Србију. И опет ће режим, претпостављам, покушати да сакријеш број умрлих и заражених. Такође никоме није јасно како је грађанима Србије корисно да поскупи цена квадрата станова у Београду, како је данас изјавио Александар Вчић. Јасно је да је то корисно само за инвеститоре и дилере некретнинама, а да је за људе који треба да купе стан то штетно, јер за малу плату у Србији већини људи, нарочито младих,  ће  куповина стана бити недостижна.  

Веселиновић је додао да нова власт након смене режима Александра Вучића мора да преиспита све послове везане за Београд на води и утврди праве размере финансијске штете за Србију, али и да уради анализу архитектонских, саобраћајних и других штетних последица услед изградње овом незаконито и неуставно реализованог пројекта.

Scroll to Top