Београдске електране и град оштетили београдске породице за 3 године и преко 1.000 евра

– Београдске електране су свакој  београдској породици, која има централно грејање и  има стан од 80 м2, за последње 3 године из куће буквално отеле преко 1.000 евра. До тог фрапантног податка дошли смо на  основу г Биланса успеха ЈКП Београдских електрана.  Из њих се види податак  да су за последње 3 године имале добит  преко 15 милијарди динара. Само у 2017. преко 7 милијарди.  Ако се та цифра подели са ценом квадрата грејне површине  добије се податак да су нам за сваки м2 узели  500 дин годишње, што  је за 80 м2  40.000 динара. То је  преко преко 1.000 евра за три године, које су нам отели. Ове године ће нам отети додатних 40.000 динара.   До тога  долазимо на  прост начин. Док су енергентима „скакале“ цене, они су подизали цену грејања, а када су цене енергената падале они цену грејања нису снижавали. Ако томе додамо топле зиме јасна је рачуница. Они су то сакрили од нас и преварили нас. Покрет за преокрет Београд  ће покренути да се направи прецизна рачуница колико је сваки власник стана оштећен и тражити да им Београдске електране и Град Београд те паре врати. За стан од 40 м2 то је 500 евра, а за станове преко 100 м2 око 1.500 евра за три године године. Анализираћемо и период пре 2017.године – истакао је Братислав Браца Марковић, адвокат и члан Преокрета на вечерашњој трибини београдског одбора Покрета за преокрет под називом “Преокрет за Београд – доста пљачке”.

– Наводно су ЈКП Београдске електране тражили да се цена снизи, али градска власт није дозволила јер је 90% тог отетог новца отишло у градски буџет и завршило у разним певајућим фонтанама, бехатонима и у џеповима СНС извођача радова, попут добављача најскупље јелке на свету – додао је Марковић и истако да би он лично волео да је за те паре отишао на море или купио деци нешто.

Инжењер и професор Александар Симић истакао је да је сада јефтиније грејање на гас, дрва па чак и струју, што је резултат монополског положаја Београдских електрана којима се мора стати на пут. Многи Београђани, по њему, немају избора.

Scroll to Top