1.000 свећа за Оливера Ивановића

У понедељак ће се навршити 1.000 дана од када је у мучки убијен Оливер Ивановић, лидер опозиционе странке Грађанска иницијатива “Слобода, демократија, правда”. Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године, а до данашњег дана нико није осуђен за то убиство, а неки од осумњичених слободно се шетају Београдом и високо су у врху режима. Нарочито при одлучивању о питањима која се тичу Срба на Косову и Метохији. Познато је да је пре убиства Оливер Ивановић од функционера СНС-а означен као “издајица”, а даје режимска телевизија “Пинк” емитовала спот о њему, у којем је медијски презентована та оцена. За спот кроз који је извршен медијски линч и припремљена ликвидација још увек се не зна ко је аутор, а ко његов наручилац. Ова телевизија још увек има националну фреквенцију, која је морала бити одузета само из тог разлога. Та режимска телевизија и данас из дана у дан примењује исти рецепт медијског линча људи и након Оливеровог убиства.
Иако је државни врх обећао брзу и ефикасну истрагу испоставило се да је и то само једна од изговорених обмана и неистина којима годинама обасипају грађане Србије.
Удружена опозиција Србије (УОПС) позива грађане Београда и Србије да достојанствено, као што Оливер Ивановић заслужује, обележимо 1.000 дана од његовог убиства паљењем 1.000 свећа за Оливера у понедељак, 12.октобра у 19,00 часова испред цркве светог Марка у Београду.

Scroll to Top