Изјава Јанка Веселиновића: Тужилаштво да поступи по Коновом признању о лажирању података о броју умрих од короне пре и након избора

“Признање доктора Предрага Кона, члана Кризног штаба да је од средине јуна било  “до три пута више умрлих” од корона вируса у односу на оно што је  званично саопштавано довољно је за покретање кривичног поступка против чланова Кризног штаба и државног врха на челу са Александром Вучићем. Јавно позивам Државно тужилаштво да одмах поступи по признању почињеног кривичног дела јер ће у супротном и сами бити одговорни за непоступање по закону. Ако је Кризни штаб био само консултативно тело његови чланови треба да се изјасне ко је скривао податке и да ли је то државни врх” – истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет и једног од оснивача Удружене опозиције Србије.

Подсећамо да је ову изјаву Предраг Кон дао јуче гостујући у „Прегледу дана“  на програму Нове телевизије, на којој се емитује емисија у  продукцији  NewsMax Adrie.

– Изјава Предрага Кона је валидан доказ да је режим крио број оболелих и умрлих пред лажне изборе који су одржани 21. јуна 2020. и да су свесно, кријући истину, угрозили животе многих. Кријући податке и након 21. јуна прикрили су и последице, односно број оболелих и умрлих који су значајним делом узроковане  прикривања података у времену пре одржавања лажних избора – истиче Веселиновић.

– Трагокомичне су изјаве истог члана Кризног штаба да је потребно и два месеца да би се утврдио стварни број умрлих. Није познато у медицинској науци да се за констатацију смрти чека 60 дана. До сада је режим имао инвентивније начине да прикрије неистине али је важно да Тужилаштво одмах реагује везано за ово признање о лажирању података. – додаје Веселиновић.

Scroll to Top