ОСУЂУЈЕМО РЕЖИМСКЕ НАПАДЕ НА ЦРНОГОРСКУ ОПОЗИЦИЈУ

У име Покрета за преокрет најоштрије осуђујем директни покушај режима Александра Вучића да сруши изборну вољу грађана Црне Горе и да обезбеди наставак владавине Мила Ђукановића. Тај покушај реализује се кроз оркестрирани напад режима на три опозиционе групације које су постигле договор о формирању експертске владе – истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

  • Индикативан је покушај режима Александра Вучића пре, током и након изборне кампање да помогне одлазећи режим кроз нападе на опозиционе странке, које се етикетирају као издајничке, као и на владику Амфилохија Радовића, који је предводио борбу против отимања имовине СПЦ у Црној Гори, а тиме и против уништавања те цркве у овој земљи. Ових дана напади на опозиционе странке, су очито кординисани из једног места јер се реализују у исто време у електронским и штампаним медијима под контролом режима Александра Вучића. Ту предњаче телевизија Пинк са традиционалном подршком партнеру Александра Вучића, Милу Ђукановићу,  као и режимски листови Информер („Кривокапић као да је Мило“),  Српски  телеграф („Распад савеза у ЦГ“, Ало „Трајни пакт Србима иза леђа“), што су данашње насловне стране ових листова– додаје Веселиновић.
  • У том погледу свака сарадња са режимом Александра Вучића, који отворено напада на црногорску опозицију  или прећуткивање оваквих  дешавања ми у Покрету за преокрет  сматрамо  веома  и   штетним. Таква сарадња или позив на њу  не угрожава само демократију у Црној Гори већ  угрожава  делегитимизацију режима Александра Вучића – закључио је  Веселиновић.
Scroll to Top