ПРОДАЈА „БЕОГРАЂАНКЕ“ – КРЧМЉЕЊЕ ПРЕОСТАЛИХ ЈАВНИХ РЕСУРСА

Након продаје ПКБ-а, који је власник готово петине површине Београда и који је по површини од 30.000 хектара готово  идентичан величини „урбаног дела“ главног града,  данашња продаја „Београђанке“ представља наставак крчмљења преосталих јавних ресурса Београда.  Продаја једног од симбола Београда на лицитацији, за нешто преко 16 милиона евра, компанији која је основана пре неколико дана, показује какве штеточине имамо на челу главног града.  Ако узмемо у обзир багателно додељивање најскупљег грађевинског земљишта за „Београд на води“ арапским „инвеститорима“ јасно је да се ради о систематском уништавању јавних потенцијала Београда за које неко, кад тад, мора да одговара.

Нови властик „Београђанске“ , компанија MPP NEW PROJECT doo  основана као друштво са ограниченом одговорношћу пре 15-так дана, за чије је оснивање потребно свега 100 динара, без било каквих референци постала је власник симбола Београда, чиме су осрамоћени и понижени сви Београђани. Посебно они који су учестовали у њеној градњи, попут пројектанта овог објекта , архитеткта Бранка Пешића или  градоначелника у време изградње, његовог имењака и презимењака  Бранка Пешића.  Компаније са 100 динара оснивачког улога сада постају власници најскупљег, али и највећег дела Београда.

Нова градска власт након смене корумпиране власти мора да преиспита све ове сумњиве трансакције, иза којих се најчешће крије прање пара у којима учествује режим Александра Вучића.

Scroll to Top