ДА НАУЧИМО НЕШТО ОД СУНАРОДНИКА У ЦРНОЈ ГОРИ

Врбашани црногорске и српске  националности прославили су победу опозиције у Црној Гори. На жалост у Врбасу  („Малој Црној Гори“) у којој живи процентуално највише грађана пореклом из Црне Горе  нема шта да се слави.  Уз мале прекиде овде је на власти екипа из 90-тих, а Врбас и околна места помало нестају – истиче Ђорђе Пиварски председник општинског одбора Покрета за преокрет у Врбасу.

Овде је након лажних избора  конституисана  „нова“ општинска управа али све је остало по старом.  Црвено црна коалиција – СНС, СПС и СРС држе Врбас у оковима, а бивши председник и заменик су само ротирали функције. Ново руководство формаирано након лажних избора  је најавило „континуитет у раду“ и наставак „пројеката“ које је започела претходна општинска управа. Када извршим поређење учинка претходне гарнитуре и најаве пројеката нове гарнитуре могу рећи да сам уверен да ће нови председник имати боље резултате јер је учинак претходне био нула. Уништено  је неколико јавних предузећа, у већини других плате касне по више месеци, а загађеност ваздуха у Врбасу је достигла врхунац. Грађани појединих делова града готово свакодневно упозоравају на несносан смрад који се осећа нарочито у  вечерњим часовима, вероватно као последица спаљивања смећа на депонији. Да ли смо ми у Врбасу Црногорци, Срби и остали  мање вредни да кажемо доста – истиче Пиварски

– Шта смо ми драги Црногорци , драги Срби и грађани других нација у Врбасу славили? То што су у Црној Гори стали на пут тиранији, а ми ову нашу гајимо и помало нестајемо.  Без чланске карте  СНС-а не може се ништа. Они који је немају грађани су другог реда.  Врбас већ деценијама чека на изградњу обилазнице око града која би изместила кретање тешким камионима кроз град.  Опђштина  је током овог лета био један од лидера у Војводини и то по  броју заражених корона вирусом, без адекватне против епидемиолошке заштите.  ЈКП „Стандард“ предузеће које пружа грејне услуге грађанима Врбаса најављује стратешко партнерство са једним предузећем из околине Београда, а да при томе корисници услуга немају нити једну информацију о појединостима тог уговора, а поготово о ценама грејних услуга које су и овако превисоке. Најаве отпуштања великог броја запослених посебно у јавном сектору уноси додатну нервозу код грађана посебно код оних којима уговори о раду истичу наредних месеци. И тако редом. Научишмо ли нешто из Црне Горе – закључује Пиварски .

Scroll to Top