ЗБОГ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ ТРАЖИМО ОСТАВКЕ И ОДГОВОРНОСТ ВРБАШКОГ РУКОВОДСТВА

Општински  одбор Покрета за Преокрет хитно тражи тачне и проверене податке од Кризног штаба о броју оболелих од Ковида 19 у Врбасу. Претходних дана се у медијима пронела информација да је општина  Врбас, потенцијално ново жариште у Србији. Врбашани о томе не знају ништа или чују непроверене информације.  Због свега тога општински одбор Покрета за преокрет тражи оставке целокупног општинског руководства Врбаса, а од тужилаштва да проступи према одредбама Кривичног законика, које се односе на одговорност за угружавање здравља људи.

У недељу у 17.00 часова је на РТВ Војводини, у ударном термину „Дневника“ који је преносио и РТС директор Опште болнице у Врбасу Јован  Јањић је изјавио да је у Општој болници Врбас дошло до „ескалације пандемије“ и међу медисинским особљем. У међувремену је  потврђено је данас да су 33 пацијента из Врбаса са тежом клиничком сликом превезени у КЦ Војводине у Нови Сад. Шта је са осталим пацијентима, колико их је још, какво је стање заражених?

За тешку епидемиолошку ситуацију у Врбасу  одговорност сноси бахато локално руководство, поред режима Александра Вучића. Општина је и сама могла да спроводи против епидемиолошке мере и да сузбија епидемију. То јој је и законска обавеза. То нису чинили и због тога морају и кривично да одговарају.

Локална власт допустила је организовање локалних избора на својој територији, али не редовних, већ превремених, јер иако је СНС имао апсолутну власт бахатост их је навела да се још једном иживљавају над Врбашанима и да их терају на биралишта. То је био основни узрок експанзије епидемије.

Локална власт је дозволила и организовање прославу изборних резултата, а пре тога  викендима  свадбе у  ресторанима,  а на појединима је било преко  400 званица,  са гостима из целе Србије. У МЗ „Змајево“ је ораганизовала „Културно лето“ у јеку разбуктавања пандемије где се окупило  више хиљада грађана врбашке општине. У Врбасу је организована прослава у насељу  „4. јул“ у суорганизацији  СНС-а. И поред разбуктавања заразе комплекс отворених базена ЦФК “Драго Јововић” и даље ради пуном паром.

Scroll to Top