СВМ-а иде стопама СНС-а у Суботици

СВМ је прикрио чињенице поводом кривичне пријаве против Тибора Богнара због неовлаштеног уласка на бирачко место бр.71 на Палићу, по затварању бирачког места и учествовања у бројању гласова иако није члан бирачког одбора и ни по ком основу тамо не би смео да буде. У тврдњи да су  „записници на сва три нивоа избора су на бирачком месту број 71 потписани од стране председника бирачког одбора, његовог заменика, чланова и њихових заменика и у записницима нема примедби, нити је тражен увид у изборни материјал” крије се неистина.

Увидом у записник за републичке изборе, а којег свако ко жели, може погледати на сајту Републичке изборне комисије (линк https://www.rik.parlament.gov.rs/zapisnici/8799 ), под тачком 16. наведено је да су записник одбили да потпишу следећи чланови бирачког одбора: Деак Гизела, Вукашин Стипановић и Маријанушић Небојша. Овде треба напоменути да је један од њих Вукашин Стипановић био председник бирачког одбора.

Занимљивост је да су записник, након тога,  ипак потписали и Деак Гизела и Вукашин Стипановић. Питање је, да ли су се они предомислили, па ипак потписали записник или је то неко учинио уместо њих. Или су присиљени да то учине. У сваком случају немамо одговор на питање зашто су званично одбили да потпишу записнике, а “њихови” потписи су ипак тамо.  Такође, по тврђењу СВМ-а, чланове бирачког одбора на том бирачком месту су имале све изборне листе које су испуниле законске услове за то, па се поставља логично питање зашто је записник потписало само њих 6, кад знамо да је на изборима на сва три нивоа учествовало преко 30 изборних листа и да је свака имала право на једног члана и заменика плус чланови и заменици у сталном саставу.
У сваком случају записник није урађен по прописима, у његовом сачињавању учествовало је неовлашћено лице, није потписан од већине чланова и заменика, и доказ је да СВМ не говори истину.

То говори о чињеници да се СМВ понаша као СНС у нелегалном изборном процесу у Суботици.

Scroll to Top