Тражимо истину о епидемиолошкој ситуацији у Краљеву

Градски одбор Покрета за преокрет трежи тачне податке од Кризног штаба о броју оболелих и умрлих од ковида 19 у Краљеву. Тражимо одговор, због пуне истине,  да ли су подаци који су давани Институту Батут из Краљева  тачни.   Указујемо да је Штаб за ванредне ситуације у Краљеву  је, као и много пута до сада, имао закаснелу реакцију и након читаве недеље драматичних података са епидемијом, ванредна ситуација је прогласио на електронској седници, а пре тога све је учињено од градских структура да се епидемија разбукта.

Подсећамо да су у неповољној епидемиолошкој ситуацији органазовани  лажни избори, као и страначка окупљања режимских странака, а епидемиолошке мере пред изборе су практично суспендоване. Одговорност због тога није само на републичком Кризном штабу, јер су многе могућности за мере превенције и забрана стајале на располагању граду Краљеву.

Постављамо и додатна питања:  Колико је чланова градског Штаба за ванредне ситуације заразено или је у самоизолацији? Колико је заражених од последица прославе победе на лажним изборима у  познатом краљевацком ресторану „Национал“ и колико је то утицало на  погоршање  епидемиолошке  ситуације у Краљеву?

У име Покрета за преокрет смо упозоравали  на лазне информације сервиране градђанима,  од стране режима, у чему је учестовала и власт у Краљеву, да је епидемија прошла. Залагали смо се за одлагање избора из много разлога..

Градски одбор Покрет за Преокрет Краљево позива грађане да носе маске у затвореном простору, да држе дистанцу и да дају подршку здравственим радницима који се боре да у времену режимских лажи спасе што више живота.

Scroll to Top