И после јучерашње фарсе парламент остаје без опозиције

“Јучерашњи наставак изборне фарсе, без било каве контроле тог процеса, још су један разлог за поништавање лажних избора. Жеља режима да у нелегалној Скупштину “убаци” и фингирану опозициону листу ПОКС, коју воде људи са посланичке листе СНС-а, су врхунац циркуске представе, у коју су се претворени избори у Србији. Чак ни у тој намери нису успели јер су грађани бојкотовали и јучерашње лажне изборе. Народна скупштина, биће нелегална и без опозиције. Свака другачија одлука РИК-а било би ново штимање “изборних” резултата.” – истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет и један од оснивача Савеза за Србију.

Додаје да за такав “изборни” процес, који је поред урушавања правног поретка угрозио здравље и животе целе нације, неко мора да сноси кривичну одговорност.

“Покрет за преокрет и Савез за Србију су правовремено указивали да ће одржавање лажних избора угрозити здравље нације, али и уништити економију и изоловати нас од света. То се управо сада дешава.
Само одржавање нових избора, уз претходно обезбеђивање услова да они буду слободни може извести земљу из кризе. До тада нужно је да прелазна администрација и стручни људи воде земљу и управљају здравственом кризом.” – закључио је Веселиновић.

Scroll to Top