ВЕСЕЛИНОВИЋ И ЧОНКА ПОЗВАЛИ ПРИПАДНИКЕ МАЊИНА НА БОЈКОТ

“Припадници националних мањина у Србији су још више погођени изборним манипулацијама. Поред редовних избора режим манипулише изборима за националне савете. Због тога припадници националних мањина имају додатан разлог за бојкот ових лажних избора“.– истакао је Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет и један од оснивача Савеза за Србију приликом посете Суботици у кампањи бојкота.
Додао је да су посебно изборним притисцима изложени припадници мађарске националне мањине јер поред режима Александра Вучића на њих притисак врши и други аутократа Виктор Орбан. Позвао је припаднике мађарске али и других националних мањина да се одупру притисцима и да 21. јуна не излазе на лажне изборе.
Позив припадницима мађарске националне мањине да 21. јуна остану код куће и да бојкотују недемократске изборе, упутио је у Суботици и Чонка Арон, председник Демократске заједнице војвођанских Мађара (ЏВМ) и додао да су медији на мађарском језику у потпуности под контролом СВМ-а, коалиционог партнера СНС-а, и да никаква истина не може да се пробије у те медије.
Јанко Веселиновић и Чонка Арон посетили су данас са сарадницима у кампањи бојкота Аду, Бачку Тополу и Суботицу.

Scroll to Top