Веселиновић: Бојкот је најбржи и једини пут до слободних избора

Бојкот је најбржи и једини пут до слободних избора. Режим ће након 21.06. бити и формално и фактички нелегалан и нелегитиман и зато је СНС-у бојкот ноћна мора. Зато праве лажну опозицију, што је свакоме нормалном комично – истакао је Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет и председавајући СЗС на почетку наставка кампање бојкота у Новом Саду.

Као што Орбана у Мађарској и у Европи сматрају аутократом и избегавају га то се, полако, дешава и са режимом Александра Вучића. Са њим се разговара само о предаји Косова и Метохије и ни о чему другом, као са Слободаном Милошевићем пре коначног пада – додао је Веселиновић, који је са разговарао са грађанима и делио им нови број Новина.

Избори у Србији не постоје јер су медији и институције под контролом једне странке.

“Бојкот ових избора је трећи корак до правих избора. Први су били протести, уједињавање опозиције и грађана, други бојкот Скупштине Србије и локалних скупштина. Након трећег, који је сада у току, а то је бојкот, следи наставак борбе у земљи и на међународном плану за слободне изборе и слободне медије. Пети је победа на слободним изборима.

Боримо се сада до краја. Излазак на изборе био би давање вештачког дисања режиму.

Све то у тренутку кад свет увиђа да је Србија земља са хибридним режимом једног човека.”– изјавио је Јанко Веселиновић

Scroll to Top