Цена од 6.000 динара за корона тест за грађане Србије превисока

“Најављена цена тестирања за грађане Србије на корона вирус од 6.000 динара је превисока јер имамо најмања примања у Европи.
Ова цена за многе у Србији је астрономска и она ће посебно погодити људе чије породице живе у региону и којима ће за путовање четверочлане породице само за тестове требати 220 евра.
Већина грађана Србије овим ће трајно остати у карантину, баш као у време исте гарнитуре власти 90-тих година, када нисмо могли да изађемо из земље.
Одлазак на одмор ван граница Србије за многе ће постати мисаона именица. Било би нужно да држава хитно учини нешто како би смањила цене тестирања. Ово није време за зараду лабораторија и државе. Држава мора да се одрекне царина и пореза на тестове и субвенционира тестове за државне лабораторије. Трагикомично је да ће једна породица са двоје малолетне деце и ако им буде удовољено захтеву за “помоћ” државе од по 100 евра морати да сав износ, уз доплату од најмање 20 евра да би отпутовали у Црну Гору, БиХ или Грчку.
Покрета за преокрет ће поднети захтев за утврђивање структуре цене тестова на корона вирус, сходно Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја.” – изјавио је председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

Scroll to Top