Потврђено пуно јединство целокупне српске опозиције

„На јучерашњој састанку целокупне српске опозиције није било ни једног момента речи о враћању у Скупштину Републике Србије нити о учешћу на лажним изборима који су расписани и које власт, по свему судећи, планира да настави током јуна или јула.
На јучерашњој седници потврђено је пуно јединство целокупне српске опозиције и главна тема састанака било је саопштавање ставова поводом неуставног увођења ванредног стања, злоупотребе тако уведеног ванредног стања кроз гушење медија и затварање неподобних грађана. У том смислу договорено је заједничко обраћање представника српске опозиције у понедељак и договор око саопштавања тог става у дану одржавања седнице Народне скупштине Републике Србије, на којој би се разматрило потврђивање неуставно уведеног ванредног стања. Предвиђене су две могућности: обраћање посланика у холу Народне скупштине или у сали како би глас српске опозиције могли да чују и они који немају код својих кабловских оператера две независне телевизије. Договорено је да ће и све одлуке у будућности бити доношене јединствено.
Седници су присустовале све чланице српске опозиције која је донела одлуку о бојкоту: Савеза за Србију, Покрет слободних грађана, СДС, Не давимо Београд, Грађанска платформа и Државотворни покрет Србије.“ – изјавио је Јанко Веселиновић, Председник Покрета за преокрет и један од оснивача Савеза за Србију, који је неформални председавајући састанака српске опозиције.

Scroll to Top