Показало се да је избор пет нових чланова РЕМ-а била фарса

– Као што смо као Савез за Србију и српска опозиција указивали показало се да смо били у праву – избор пет нових чланова РЕМ-а био је обична фарса. Стање на РТС-у, РТВ-у и медијима са националном фреквенцијом никада није било горе. Сада је видљиво да је допуна састава РЕМ-а   била представа за европске посреднике и међународну јавност. Видљиво је да нови чланови немају професионални интегритет и да су се одлично уклопили у стање  прећуткивање и занемаривања и оправдања катастрофалног стања на електронским медијима. – истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

Истиче да РЕМ није учинио ништа да спречи медијско дивљање представника режима на телевизијама са националном фреквенцијом и прогоњење слободних медија и опозиционих политичара у својим програмима.

– РЕМ није реаговао чак ни када је власник телевизије ПИНК Жељко Митровић користио јавно добро, националну фреквенцију, да промовише надрилекарство и то у време ванредног стања и светске пандемије ковида 19. Све то показује да је употпуњавање састава РЕМ-а само заокружена тврђава за заштиту медијског мрака у Србији на коју ми не пристајемо и против чега ћемо се борити свим средствима. На то указују и најновије извештавање светских медија о гажењу медијских слобода у Србији и брига струковних удружења за положај слободних новинара и медија у Србији  – додао је Веселиновић.

Scroll to Top