Вучићу затвори “Задругу” и “Фарму” уместо што затвараш пољопривреднике

Поводом хапшења младог пољопривредника у Силбашу, код Бачке Паланке, и поводом оненогућавања пољопривредника да нормално обављају ратарске радове преносимо изјаву председника Покрета за преокрет, проф. др Јанка Веселиновића и једног од оснивача Савеза за Србију.

– Онемогућавања пољопривредника да обављају пролећне радове није се до сада сетио ни један режим, ни један диктатор. Ван здраве је памети  да се због епидемије онемогућавају ратари да раде на њиви, где немају никакве контакте са другим људима, а са друге стране телевизијска снимања емисија, са аграрним називима, попут “Задруге” и “Фарме” нормално функционишу. Многи пољопривредници током дана, још увек, раде на пословима у граду и немају могућност ван полицијског часа да обраде своје њиве. Нема никаквог објашњења због чега се према њима и свима другима који нас хране, власт понаша као према криминалцима. У име Покрета за преокрет, али пре свега у име здравог разума, позивам власт да не користи ванредно стање за репресију због које се згрожава цивилизовани свет и због које Србија опет личи на Србију из 90-тих године прошлог века. Александре Вучићу, затвори „Задругу“ и „Фарму уместо што затвараш пољопривреднике“.

Веселиновић позива министра пољопривреде Бранислава Недимовића да мимо сликања на конференцијама за штампу, где углавном статира, поведе бригу о пољопривредницима, који тренутни купују најскупље гориво на свету, а иза угла их чека полиција, као дилере наркотика. Подсећа министра Недимовића да су недавно затворене  и пијаце и да је онемогућено да се пољопривредни произвиди продају на њима и пита га да ли је ванредно стање уједно и коначно уништавање српског сељака.

Scroll to Top