Утврдити одговорност Богдана Лабана и сарадника због пропасти “Апотека Суботица”

Градски одбор Покрета за преокрет Суботица одлуку градске Скупштине о решавању судбине “Апотека Суботица” кроз јавно-приватно партнерство оцењује као лош потез. Поред тога она у себи носи сумњу у корупцију и позивамо надлежне органе да испитају пословање “Апотека Суботица” у последње четири године, када је ова установа од позитивног резултата дошла у велике губитке.

Ако су тачни подаци да дуг “Апотека Суботица” износи око 200 милиона динара за то неко мора да сноси одговорност, првенствено градоначелник Богдан Лабан и то не само политичку већ и кривичну. Постављамо питање ко је за само две године направио такве дугове иако никаквих поремећаја на тржишту није било. Питамо и да ли је овај процес намерно тако вођен да би се појавио “спасиоц” и чему онда служи Скупштина града и градоначелник ако се сваким даном правило пола милиона дуга у тој установи, а нико није реаговао.

Покрет за преокрет пита – да ли је ово све јединствен  процес који се састоји од три фазе? Прва је уништавање градске апотекарске установе са 23 апотеке, на најбољим локацијама. Друга је јавно-приватно партнерство, а трећа приватизација.

Скупштине града одлучила је да се покрене поступак за реализацију јавно-приватног партнерства са елементима концесије за финансирање, ревитализацију, управљање и обављање фармацеутске делатности у оквиру ЗУ “Апотека Суботица”.

Градски одбор Покрета за преокрет пита градску власт како је могуће да воде град када са једном од најпрофитабилнијих послова направите толике губитке. Позивамо тужилаштво и полицију да истражи пословање ЗУ “Апотека Суботица”.

Scroll to Top