Поднет захтев за постављање изложбе „Седам година пропадања“ у Палати Србија

Покрет за преокрет је данас поднео  Влади Србије, као титулару простора Палата Србија, захтев за постављање изложбе „„Седам година пропадања“ у истом простору у коме је одржана изложба „Србија 2019. – година инфраструктуре: Ништа више није далеко“. 

Изложба приказује  „резултате“ седмогодишње апсолутне власти једног човека,  а на преко 200 фотографија и доказа види се  део сакривене стварности у Србији, услед медијског мрака.

Експонати на изложби (фотографије, писани трагови , међународни извори, статистички подаци…) су подељени у седам  шест сегмената:   економско пропадање,   кадрови,  афере, изборне манипулације,  криминал,  медији и уништавање културног наслеђа и природних добара. Штампана је и посебна публикација као каталог изложбе.

На изложби се могу видети и експонати адекватни поруци : „Ништа није далеко“, јер се све то дешава ту поред нас,  па је изложба „Седам година пропадања“ логичан след деконтаминације виртуелног популизма и потемкинизма. На изложби ће се видети инфраструктурни пројекти попут рушења у Саавамали, пројекат најскупље новогодишње јелке на свету, пројекат продаје карата за непостојећи метро, свечано отварање лифта у Апатину, као и семафора у Новом Саду и Краљеву. Посетиоци изложбе „Седам година пропадања“ моћи ће да виде и уништавање заштићених културних целина попут Скадарлије, Калемегданске тврђаве, зграде Штедионице и тршчара у Новом Саду, план рушења СПЕНС-а, рушење заштићених објеката у Суботици и друге антицивилизацијске поступке режима. Биће послављена и макета Жежељевог моста који ничему не служи јер је затворена пруга Београд – Нови Сад, као и макета железничке станице у Београду, коју је отела градска власт грађанима и дала арапским „инвеститорима“, као и макета Савског моста, који уместо моста на Сави, по идеји Горана Весића треба да постане први мост на трави.

Ова изложба требала би да уместо виртуелног света претходне изложбе покаже реалност Србије у којој живимо већ пуних седам година, а ушли смо у осму годину.

Очекујемо да ћемо дозволу добити наредних седам дана, а јавност ћемо обавестити о дану постављању изложбе и евентуалном одбијању захтева за постављање изложбе.

Scroll to Top