Веселиновић: Билчик се хвали “продуктивним састанцима” са Вучићем, а медијска ситуација у Србији сваким даном све лошија

Извор: Савез за Србију

У име Савеза за Србију делим забринутост након вечерашњих изјава Владимира Билчика, који се попут Дејвида Мекалистера хвали “продуктивним састанцима” са Александром Вучићем и у својим порукама у исти кош ставља власт и опозицију.

Није логично да се након посете земљи у којој опозиције, осим у негативном контексту, готово да нема ни на једној телевизији са националном фреквенцијом, па ни на јавном сервису, као решењу говори о попуњавању чланова РЕМ-а по некаквој формули 3+1.
Није логично да “продуктивни састанци”, како их назива господин Билчик, са Александром Вучићем за продукт имају сваким даном све гору медијску сцену у Србији, где се људи из опозиције и они који другачије мисле буквално линчују.
Није јасно како се напретком може сматрати то што је нешто у 21. веку стављено на сајт или је омогућен увид у неке податке.

Овакве оцене шаљу поруку власти у Србији и српској јавности да су услови за изборе у готово редовни и да је потребно још само мало шминке на њима.

Није, драга господо, ништа овде није добро, и таквим изјавама, поред ваше добре намере, чините медвеђу услугу грађанима Србије и демократском поретку у Европи. Нема никаквих услова за демократске изборе у Србији и било би добро да то отворено кажете и српским властима, грађанима Европске уније и Србије. Тек када ствари назовемо правим именом, можемо заједно кренути у решавање проблема. У супротном, доводи се у питање и наш труд да у разговорима са представницима ЕУ укажемо на суштинске проблеме.

Јанко Веселиновић,
председавајући Савеза за Србију

Scroll to Top