Веселиновић: Закони за цементирање партијске државе

Предложени закон о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору омогућиће да се партијски кадрови странака на власти, пре свега СНС, и даље запошљавају под строгом контролом републичке и локалне власти, рекао је данас посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

Веселиновић је новинарима у Скупштити Србије рекао да девет предложених закона о којима расправља парламент има сврху да цементира партијску државу и да се њима прави кључ како да они који нису послушни и страначки опредељени остану без посла у јавном сектору.

Он је навео да се поново запошљавају партијски кадрови у Новом Саду, Београду, Нишу и другим градовима и општинама, наводећи да ће закон створити несигруност код запослених у здравству, просвети, култури за њихов посао.

– Предложени закон створиће могућност већег политичког утицаја у томе да ли ће неко бити изабран за неко звање на факултету или за директора неке клинике, јер ће то зависити од воље странака на власти – рекао је он.

Веселиновић је навео и да је предложено формирање регистра запослених, али да нема евиденције како је неко запослен у јавном сектору, односно да ли је примљен на конкурсу или је запослен зато што је члан странке.

Он је напоменуо да је поднео амандман који ће омогућнити да се види како је ко запослен у јавном сектору и да ће се, ако тај предлог не буде прихваћен, наставити пракса страначког запошљавања.

Говорећи о изменема Закона о јавним набавкама, Веселиновић је рекао да тај предлог није добар, јер уместо да отклони нејасноће, уноси нетранспарентност и коруптивност.

Танјуг

Scroll to Top