ДЕЦА „ЈОВИНЕ“ ГИМНАЗИЈЕ ХЕРОЈИ ЈЕР СУ ОДБИЛИ ДА ПЕВАЈУ ВУЧИЋУ

Најновије саопштење ГО Српске напредне странке из Новог Сада у коме демантују да су планирали да за сутрашњи страначки скуп на СПЕНС-у у Новом Саду ангажују дечији хор Гимназије “Јован Јовановић Змај” је трагикомично. Истина је да су планирали да ангажују хор и да је све било договорено, али је до отказивања дошло пошто је већина родитеља и деце била против тога, па се већина деце “разболела” или су навели друго образложење зашто не могу да певају Александру Вучићу у недељу. Овим гестом деца из хора Гимназије и њихови родитељи постаје херој у борби протим једноумља. Психогена дијареја је логична последица догађаја на коме су требали да учествују.

У вези њиховог саопштења које је усмерено на Градски одбор Покрета за преокрет Нови Сад саопставамо следеће:

  1. Ноторна је неистина да нису планирали ангазовање хора јер су потврде о ангазовању хора стигле од директора, наставника, као и кроз изјаве родитеља, који су наравно морали да остану анонимне. О томе је писало више медија, а први је вест објавио Радио 021. Једино што је учешће од стране руководства школе правдано потребним финансијским средствима за рад хора.
  2. Разлог засто су одустали од ангажовања хора није само притисак јавности вец што су деца отказала учешће, оправдањем да су болесна или имају изненадне обавезе. На крају није било извесно да ли ће се и 10% деце појавити на бини. Једини могуће решење било је отказивање хора, али је онда уместо истине јавности предочена ноторна лаж.
  3. Неистина да СНС не злоупотребљавате децу. Тај исти хор ангазовали су 18. децембра 2015.на страначком митингу у Српском народном позоришту у Новом Саду. Али господо из СНС-а није ово 2015.година. Народ је на улицама већ скоро годину дана.
  4. Позвали сте нас на митинг да проверимо да ли ће хор бити тамо. Хвала не. Хор неће бити тамо јер деца “болују” и “морају са родитељима на пут”. А ми имамо важнији посао – бићемо у близини  СПЕНС-a,  да га не бисте срушили, како сте најавили.
Scroll to Top