Бојкот избора започет у Сомбору

Лидер Покрета за Преокрет и један од лидера Савеза за Србију Јанко Веселиновић започео је кампању бојкота избора из Сомбора где је у разговору са грађанима истакао да је борба за поштене изборе у Србији почела још 2015. године када су опозиционе странке и покрети констатовали да у Србији нема услова за слободне и поштене изборе и тражили од власти преговоре на ту тему. Наредни захтеви целокупне опозиције дефинисани су крајем 2016. године у којима је јасно, у тачки четири, наведено да ће опозиција приступити бојкоту наредних избора уколико се медији не ослободе и уколико се не обезбеде услови за слободне и поштене изборе. Ови захтеви предати су свим државним институцијама, али и свим међународним организацијама које се баве контролом избора, укључујући и све релевантне институције Европске Уније – истакао је Јанко Веселиновић, лидер Покрета за Преокрет.

Подсетићу вас, нису ови захтеви настали случајно, за четири дана навршиће се шест година од дана када су насилници СНС-а за време локалних избора у Врбасу у џип у Змајеву, убацили омладинског активисту ДС-а Данила Бобића. Стрпали га у подрум и тамо га тукли. Од тада до покушаја убиства Борка Стефановића ређале су се насилне акције режима према опозицији.
Нису захтеви за слободне и поштене изборе и слободне медије ни од јуче ни од прекјуче ни од пре месец ни од пре годину дана. Наши захтеви, захтеви грађана Србије да будемо нормална земља потичу од пре 5 година када је овај режим почео брутално да краде изборе, ако занемаримо изборну превару од 2012. године са лажним џаковима испред скупштине.

Господо из власти и господо из Европске Уније пошто сте се оглушили о захтеве целокупне опозиције 2015, 2016, 2018 и 2019 године не можете очекивати да изађемо на изборе почетком 2020 године. Наш одговор на лажне изборе је бојкот – поручио је Јанко Веселиновић.

Scroll to Top