У „ДЕЧЈОЈ РАДОСТИ“ У ПАНЧЕВУ НЕМА РАДОСТИ ЗА ОНЕ КОЈИ НЕЋЕ НА МИТИНГЕ И У СТРАНАЧКЕ АКТИВНОСТИ СНС-А

И док се директори дечје установе „Дечја радост“ у Панчеву мењају као на траци остаје правило које се не мења, а то је да радници на одређено време морају бити активисти СНС-а јер их у супротном чека  улица.    Од пре непуних месец дана на том месту, као в.д. је Сњежана Милковић, а у последњих годину и по то је четврти челник ове дечје установе. Сада је у току активност сакупљања сигурних гласача за излазак на изборе, чији бојкот најављује опозиција.

Према сазнањима Покрета за преокрет васпитачице и други запослени на одређено време константно се уцењују  од стране непосредних руководиоца да одлазе на митинге и страначке скупове СНС-а или ће изгубити радно место.  Они и њихове породице живе  у страху да им уговор неће  бити продужен уколико не задовоље страначке критеријуме владајуће странке. Васпитачи који нису страначки  активни једноставно не добију продужетак уговора.  На њихова места, иако имају искуство, и на које су  деца навикла, долазе друге васпитачице, најчешће без лиценце и искуства. Једино је важно да прихватају правила СНС-а, док су струка и деца мање важна. За оне које су на неодређено време непоштовање директива СНС-а кажњава  се премештањем у друге вртиће, без адекватног разлога, уз непоштовање правила која се везују са искуством за одређену добну узраст деце са којом су  радиле.

Према информацијама активиста Покрета за преокрет у Панчеву ништа боља ситуација није ни у основним и средњим школама у граду и насељеним местима.

Scroll to Top