Покрет за ПРЕОКРЕТ за бојкот, као средство за борбу за слободне и поштене изборе

Покрет за преокрет, један од оснивача Савеза за Србију,  донео је одлуку о бојкоту предстојећих избора јер нису испуњени услови да они буду слободни и поштени. Одлука је донета непосредним изјашњавањем целокупног чланства, апсолутном већином.  Приликом доношења одлуке у свему смо се држали захтева опозиције из децембра 2018. године, обавеза преузетих „Споразумом са народом“ и налаза Стручног тима протеста „1 од 5 године“. Покрет за преокрет ће самостално и заједно са Савезом  за Србију,  целокупном опозицијом и побуњеним грађанима наставити борбу за слободне и поштене изборе.  Наглашавамо значај јединства опозиције и грађана у овој борби.

Не постоје минимални услови за слободне и поштене изборе. Медији су заробљени, притисак на грађане расте, а власт није испунила ни један од захтев опозиције из децембра 2018. године, нити један од захтева „Стручног тима“ већ је кренула у процес уништавања преосталих упоришта слободне мисли и демократије у Србији. Одговорност поред власти у Србији сноси и Европска унија и друге међународне организације које пружају подршку таквој власти, урушавајући тиме вредности за које се начелно залажу унутар својих земаља и организација.

Бојкот предстојећих избора за Покрет за преокрет је средство за обезбеђивање циља, а тај циљ су слободни и поштени избори. Само слободни и поштени избори могу да омогуће стабилност земље и просперитет њених грађана.

Покрет за преокрет ће, у складу са „Споразумом са народом“,  покушај формирања власти на основу резултата недемократских  „избора“  сматрати актом рушења уставног поретка, а  такву власт  нелегитимном и против ње ће се борити  свим врстама отпора и грађанске непослушности.

Scroll to Top