Веселиновић: Без преокрета тонемо у кризу

Покрет за преокрет организовао је у центру Београда акцију “Три године пропадања” поводом три године актуелне власти, поручивши да је Србији неопходан преокрет у свим областима и да ће у супротном, тонути у све дубљу кризу и да ће се живети још лошије.

Оснивач Покрета за преокрет Јанко Веселиновић рекао је новинарима да се грађани жале на ниске плате, губитак посла, то што им деца, иако факултетски образована, нису запослена, пензионери се жале да им примања нису довољна да покрију све трошкове.

“Нисмо чули никога да каже да је влада добра. Оно што слушамо од владајуће коалиције да постижу резултате… грађни те резултате не виде”, изјавио је Веселиновић коментаришући “Три године пропадања” поводом три године од формирања коалиције и владе СНС и СПС, наводи Танјуг.

Према његовим речима , актуелна влада и званично је проглашена од Светског економског форума за једну од најнеефикаснијих влада у свету.

“Према истраживању Нилсена, у Србији су најниже плате у региону, једна смо од земаља са најнижим надницама у свету, према подацима Агенције за јавни дуг, тај дуг се за ове три године увећао за 10 милијарди евра…”, рекао Веселиновић.

Он тврди да су здравство и инфратруктура у Србији најлошији, правда је “најнедостижнија у Европи, судски процеси су међу најдужима ,у медијима има цензуре и аутоцензуре, а број незапослених је све већи”.

“Највише забрињава чињеница да су међу незапосленима највећи проценат млади међу којима је проценат незапослених 52 одсто…”, истакао је Веселиновић.

Он је оценио такву ситуацију као драматичну и додао да због тога млади из Србије напуштају земљу “по свему судећи, заувек”.

Веселиновић је питао премијера где је “нестало” 230.000 запослених у јавном сектору, пошто је пре три године саопштено да је њихов укупан број око 700.000, а сада да је 470.000.

Веселиновић, који је посланик у парламенту, тврди да нови сет од 11 закона и неколико споразума, о којима ће сутра почети расправа у скупштини, предвиђа отпуштање хиљаде радника у здравству, просвети, култури, а да ће Закон о пореклу имовине послужити “да би се прикрили закони да ће добар део људи остати без посла”.

“Надамо се да ће у наредном периоду грађени Србије и сами исказати незадовољство овом влашћу”, закључио је Веселиновић.

 

Scroll to Top