ТУЖБА ЗБОГ КЛЕВЕТА ПРОТИВ „НС УЖИВО“

Председник Покрета за преокрет проф. др Јанко Веселиновић поднео је тужбу против „НС УЖИВО“ и главног и одговорног уредника Николе Билића због клевета које су  21.03.2019.године и 04.04.2019.године објављене на  сајту овог  интернет портал. Издавач овог портала је „Hasthag digital media group“ д.о.о. Нови Сад, а главни и одговорни уредник Никола Билић. У текстовима који су објављен, а који је потписан као  „Аутор: nsuzivo.rs“, без икакве претходне провере, аутори и уредник су  имали  за циљ да се изнетим наводима повреди част и углед Јанка Веселиновића, те да се проношењем неистина компромитује, како приватно тако и професионално, односно као један од опозиционих лидера, који  учестује у организацији  протеста „1 од 5 милиона“.

НС УЖИВО није реаговао на захтев Јанка Веселиновића да се у законском року објави деманти, и очито је да је реч о политички дириговоаној кампањи са циљем компромитовања политичких противника.

Покрет за преокрет  подсећа да сличне гебелсовске клевете континуирано  према лидеру Покрета за преокрет проф. др Јанку Веселиновићу пласирају фантомске фб странице које се периодично региструју. Реч је фб страницама  „Србија НАША земља“ и „Београд је НАШ град“, чије објаве су финансиране односно „бустоване“, кроз плаћање компанији Фејсбук.   У тим објавама осим имена и презимена нема ни једне друге истине и сви подаци су у потпуности измишљени. Адвокати Покрета за преокрет  су тражили податке о лицима које су регистровале ове домене, а уколико те податке не добију биће поднете пријаве против компанија које су домене регистровале и компаније која од плаћених „бустовања“ убирају приход.

Scroll to Top