Кривична пријава против Горана Весића и НН лица због угрожавања здравља Београђана и стварања панике

Одборник Покрета за преокрет у Скупштини града Београда из одборничке групе Савез за Србију Милорад Бједов поднео је данас пријаву Вишем јавном тужилаштву у Београду против Горана Весића, заменика градоначелника Београда и НН лица због постојања основане сумње да су извршили кривично дела из области угрожавања здравља људи и кривичног дела изазивања панике и нереда и давање лажног исказа према  Кривичном законику Републике Србије.

У пријави се наводи да га је дана 04.04. 2019.  група особа спречила да уђем у зграду Скупштине града Београда (Стари двор), а да је након тога део њих инсценирао здравствену угроженост и при томе ангажовали велики броз здравствених екипа, са колима хитне помоћи,  чиме су  угрозили  здравље других, стварно болесних и животно угрожених  људи у Београду, а при том су давали лажне исказе и стварали панику код грађана целе Србије. У наведеном  периоду, истиче се ,   пријављени су, према његовом  запажању били способни да схвате значај свог дела и да управљају својим поступцима, били свесни свог дела и хтели његово извршење. 

„Сумњам да је ово инсценирање здравствене угрожености реализовано како би се привукла пажња медија и како би се спречило постављање озбиљних питања о уништавању добара од изузетног културног значаја у Београду.  Том приликом НН лица су, према ситуацији на лицу места, јер сам био присутан и имао одличан увид, на основу инсценирања здравствене угрожености појединих НН лица (најмање два),  друга НН лица звала службу Хитне помоћи и у периоду након 10,40 на платоу је било 4 до 5 возила Хитне помоћи (не могу да дам тачан податак јер су одлазила и долазила). За претпоставити је да је баш Горан Весић управљао овом организованом акцијом, јер је стајао иза особа које су спречавале улазак мојих колега и мене у зграду, односно особа које су, како се може претпоставити, исценирале здравствену угроженост“– истиче Милорад Бједов.

У пријави се још наводи да је за претпоставити „да су за то време друга угрожена лица у граду Београду била ускраћена за брзу и ефикасну здравствену помоћ од стране службе Хитне помоћи, јер су возила била ангажована за својеврсну телевизијску представу коју су реализовала лица потенцијални извршиоци кривичних дела против здравља људи. Може се претпоставити да су давањем лажних исказа НН лица, поред угрожавања здравља и живота других људи,  проузроковали панику. То је чак  довело  до ванредне конференције за штампу председника Републике Александра Вучића, што доказује степен узнемирености државног врха, али и грађана Србије“. Тражи се детаљна анализа документације Хитне помоћи.

Scroll to Top