ПРЕОКРЕТ ће обележити три године актуелне коалиције

Покрет за ПРЕОКРЕТ организоваће више акција поводом три године од формирања коалиције и Владе  СНС и СПС-а  27.07.2012.године.  Тим поводом у три града: Суботици,  Београду и Нишу   чланови Покрета за ПРЕОКРЕТ подсетиће грађане Србије на 1.095 дана владавине ове коалиције која је показала нестручност, некомпетентност и довела до сиромашења грађана Србије.  Према подацима „Светског привредног форума“ Влада Александра Вучића је међу најнеефикаснијим владама на свету.  Према подацима „Нилсен-а“ Србија има најниже просечне зараде на простору бивше Југославије и међу земљама је са најнижим надницама у свету.  ПРЕОКРЕТ ће подсетити грађане Србије да су Дачићева и Вућићева Влада задужиле Србију за 10 милијарди евра и да се Србија задужује 84 евра у секунди, а на дневном нивоу Влада Александра Вучића задужи земљу за 7.243.776 милиона евра.

Према речима председника Покрета за ПРЕОКРЕТ проф.др Јанка Веселиновића „Србија је међу земљама са највећом незапосленошћу, али и без перспективе за нова запошљавања због чега све већи број грађана Србије, пре свега младих људи, напушта земљу. Није ни чудо кад је стопа незапослености младих 51,8 одсто, а посебно су  забрињавајуће  прогнозе ММФ по којима  привреда региона, али и Европске уније наставља раст у 2015 док једино привреда Србије може да очекује продужетак рецесије“ То  је према његовим речима доказ некомпетентности, нестручности и неспособности и премијера и његових министара.

Према речима председника Покрета за ПРЕОКРЕТ  грађане Србије  посебно брине што је  правда готово недостижна и да спадамо у ред земаља у којој судски процеси најдуже трају.

Три године обележили су и званични подаци да је српско здравство најгоре у Европи, али и да грађани Србије месецима чекају на неопходне терапије, због неисправних апарата и небриге за здравство.

Не мање важна чињеница је и цензура медија, која је потврђена од свих релевантних европских и светских институција.

Четврту годину коалиције СНС-СПС дочекујемо са бодљикавом жицом према Европи, са урушеном привредом, образовањем, здравством, пољопривредом, културом, презадуженом државом, а постојећа Влада уместо решења шири демагогију.

Чланови Покрета за ПРЕОКРЕТ разговараће наредних дана са грађанима Србије, како би им представили своју визију боље, праведније, срећније и лепше  Србије за шта је потребан преокрет који подразумева стручност, ефикасност, једнакост грађана пред законом, поштене изборе и слободне медије.

Scroll to Top