Веселиновић позвао у шетњу „За Оливера“ и поручио – Протести се баве питањем опстанка народа

Извор: Савез за Србију

Председник Покрета за преокрет и један од оснивача Савеза за Србију Јанко Веселиновић позвао је данас грађане да се у 18 сати придруже шетњи у част Оливера ИвановићА, те подсетио да се ни дан данас, на годишњицу убиства, не зна ко су починиоци и налогодавци Ивановићеве ликвидације.

„На конференцији за штампу коју смо одржали пре годину дана, нисмо употребили реч политичко убиство, иако смо сви били свесни да се управо о томе ради. Ми, данашњи чланови Савеза за Србију, тражили смо тада откривање налогодаваца и убица Оливера Ивановића. Уздржали смо се од квалификација и чекали смо да видимо да ли ће истражни органи утврдити праву истину. То се није десило“, рекао је Веселиновић гостујући на ТВ „Наша“.

Узимајући у обзир шта се све дешавало пре убиства Ивановића, истакао је Веселиновић, јасно је да је он најпре, кроз медијску сатанизацију, морално ликвидиран, што је био увод и за физичку ликвидацију.

„О њему се говорило као о убици и као о издајици. Имплицитно се говорило да он као такав не заслужује да хода земљом. На тај начин спремљена је физичка ликвидација, а из свега произилази, посебно из дотадашњих обраћања Оливера Ивановића, да је успостављена спрега криминала и политичких моћника у Београду и Приштини којима је Оливер, као човек који се борио за мир, против корупције и криминала на тим просторима, сметао. Јасно је зато да ни Београду, ни Приштини није стало да се открију налогодавци и убице Оливера Ивановића. У међувремену се показало да су неки људи, у које су грађани упирали прстом да они стоје иза Оливеровог убиства, добили сигурну кућу на Андрићевом венцу“, оценио је Веселиновић.

Говорећи о протестима „1 од 5 милиона“, лидер Покрета за преокрет је истакао да се протести баве питањем опстанка државе и народа, те да су као такви и „грађански, и народни, и политички“.

„Режим нас неће поделити, јер људи који протестују су свесни да само заједно могу остварити циљеве. Савез за Србију је део протеста јер смо део друштва, као грађани и као чиниоци политичког система“, навео је он и додао да је евидентно да ће се протести ширити по Србији јер „не може да опстане режим који не прихвата нормалне изборе, борбу против криминала и пропадања Србије“.

Емисију у интегралу погледајте у видео прилогу:

Scroll to Top