Infobrif: Pokret za preokret: Fotografije ispred RTV stvarnost u Srbiji (FOTO)

Izvor: Infobrif

NOVI SAD – Pokret za preokret, uz podršku Saveza za Srbiju, organizovao je večeras ispred zgrade Radio-televizije Vojvodina (RTV) u Novom Sadu izložbu i protest pod nazivom „Šest godina propadanja“ sa koga je ukazano na „odgovornost RTV za medijski mrak i prikrivanje stvarnog stanja u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji“.

Na pločniku ispred ulaza u zgradu RTV postavljeno je više od 150 fotografija sa natpisima koji ukazuju na „propuste i malverzacije šestogodišnje vladavine Srpske napredne stranke“.

Predsednik Pokreta za preokret i jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović rekao je da RTV „svakodnevno doprinosi medijskom mraku i razbijenim glavama, jer seje mržnju, strah i netrpeljivost prema političkim istomišljenicima“.

„Slike pred vama, a mogu da se dopunjavaju svaki dan, predstavljaju stvarnost u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji koju RTV krije. Kriju da su subvencije za poljoprivredu u Vojvodini pale sa 14.000 na 4.000 dinara, da vojvođanski seljaci i građani plaćaju najskuplje gorivo, da je mafija naselila Novi Sad i da radi šta hoće, a ova kuća ovde ćuti iako joj plaćamo pretplatu“, rekao je Veselinović pred nekoliko desetina okupljenih građana.

On je dodao da „oni koji danas vode RTV treba jednog dana da odgovaraju“ jer kako je rekao, „doprinose da se događaju napadi, poput nedavnog na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića ili ubistva Olivera Ivanovića“.

„Televizije kao što je RTV, ni reč nije rekla u svom nacionalnom dnevniku u pet u zaštitu Olivera Ivanovića“, naveo je Veselinović i dodao da bi mogao „celo veče da nabraja razbijene glave“.

Potpredsednik novosadskog odbora Demokratske stranke Stevan Latinović rekao je da svaka izložena fotografija predstavlja „mali delić mozaika propadanja“.

„Kako je moguće da neko šest godina razara ovu državu i da svi ćute? Jedan značajan deo tog odgovora su mediji, jer su oni oči i uši građana, ali u našoj državi su one čvrsto zatvorene“, rekao je Latinović.

On je dodao da bi svi događaji predstavljeni na slikama, jednog dana trebalo da se nađu u informativnim emisijama javnog medijskog servisa.

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je da su građani i država zarobljeni ukoliko nema slobodnih medija.

„Posao RTV je da bude istinita, objektivna, nepristrasna i da govori u korist opšteg interesa. Ovde ne stanuje istina, već laž i manipulacija, a štiti se interes (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića i njegove kamarile iz Srpske napredne stranke. To nećemo dozvoliti“, rekao je Novaković.

Ocenio je da je Novi Sad pod rukovodstvom SNS postao „grad afera i skandala, uništenih javnih komunalnih preduzeća, jeftine radne snage, otpuštanja radnika, tržnih centara i banaka koje nisu investicije, već špekulativni poslovi, koji ne donose kapital, već ga odnose“.

„Novi Sad je postao grad korupcije. Imamo formalnog gradonačelnika koji se zove Miloš Vučević i stvarnog koji se zove Andrej Vučić. On je najveći kriminalac u državi i rođeni brat predsednika. On ordinira Novim Sadom i Vojvodinom, i donosi sve odluke“, rekao je Novaković.

Protest i izložba prošli su mirno.

Scroll to Top