ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ СЕ ОШТРО ПРОТИВИ НОВОМ ПОВЕЋАЊУ ЦЕНА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА У СУБОТИЦИ

Градски одбор Покрета за преокрет Суботица се оштро противи најављеном повећању цена комуналних услуга, које би требало на снагу да ступи од 1.децембра, а које је већ одобрило Градско веће. Очекујемо да режимска гласачка машинерија у Скупштини града Суботице наредних дана потврди ову катастрофалну одлуку Градског већа. Ово ће бити нови удар на џеп Суботичана и драматично ће утицати на стандард наших суграђана, поготово пензионера и људи са ниским примањима.

Градско руководство које расипнички троши средства грађана, не питајући их за приоритете, одлучило је да повећа цену кубика воде за 12%, па ће уместо 99 динара цена кубика  бити 112 динара.  Ако се у обзир узме да ће пред новогодишње празнике Суботичани за “поклон” добити и више цене грејања и градског превоза могло би се рећи да ће свака суботичка породица као харач СНС, СВМ, СПС коалицији дати пола свог тешко зарађеног минималца, какав је најчешће приход просечног становника нашег града. Ако узмемо у обзир и њихове партијске колеге у Београду, које су утврдиле највише цене горива у Европи, онда је јасно да наши суграђани могу, под овим режимом, очекивати само још црње дане.

Покрет за преокрет понавља захтев да градоначелник Богдан Лабан хитно поднесе оставку како би наши суграђани, уместо градоначелника ког се срамоте, имали градоначелника који брине о њима и њиховом стандарду, а не о својој фотељи.

Scroll to Top