Савез за Србију у Старој Пазови: Против црних џипова и празних џепова

rptozНа трибини у Старој Пазови, пред више од 300 људи, лидери Савеза су поручили да треба срушити страх и да честитају свима који су дошли и који се не плаше. По њима циљ Савеза није само рушење ове власти већ стварање земље у којој заиста има смисла живети.

Здравко Понош, потпредседник Народне странке је позвао председника Србије и министре у Влади Србије да се преселе на ТВ Пинк јер више времена проводе на Пинку него у обављању својих дужности и да тамо траже плату за учешће у забавном програму.

Он је говорио и о последицама Вучићевих “руковања по иностранству”. “После сваког његовог руковања са Блером или било ким другим Србија без нечега остане, без неког националног ресурса, губимо Косово. После сваког његовог руковања сваки грађанин Србије треба да провери без чега је остао – без иметка, посла или детета које одлази из ове земље” – рекао је Понош.

Бошко Обрадовић, председник Двери, рекао је да је недавно прослављено 10 година генетски модификованог политичког организма званог СНС који доводи до тога да нам деца одоше у иностранство, постајемо јефтина радна снага, распродају се рудна богатства и речни токови. “Али то од чега бежиш ти. Од тог се не бежи. То се побеђује.” – парафразирао је Обрадовић једну песму.

Он је истакао да циљ Савеза није само рушење ове власти већ стварање земље у којој заиста има смисла живети.
“То све пише у 30 тачака програмске платформе. Али не дају да људи то чују. Јер кад би било ко нормалан то прочитао рекао би па ја ово све исто мислим, и власт би имала проблем.”- рекао је он

Драгана Ракић, рекла је да су данас свима који другачије мисле од власти окачене мете на челу. Она је питала присутне да ли им је смешно или страшно оно што је Вучић изговорио у Краљеву приликом отварања фабрике. “Завршите реченицу председниче па да Вам жене кажу шта мисле. Зашто молите Турке да брину о нашим женама? Па ваљда постоје закони који их штите, нису ваљда робиње?”-рекла је Ракић.

Она је поручила да све жене, као и мушкарци само желе нормалан посао, кров над главом, здравство и слободу мисли. “Сви смо против црних џипова и празних џепова. Зато смо заједно” – рекла је она.

Борко Стефановић, председник Левице Себије рекао је да га често питају како могу да раде заједно тако различити а он им одговори питањем “Како смо различити када сви желимо нормалну Србију, сви желимо да помогнемо нашу пољопривреду, сви желимо правду?”. Он је додао да сви знамо да данас имамо 500 милионера и 500 хиљада људи који чекају на привремено повремене послове.

Он је говорио о неправди ове власти. “Како могу мишеви Маријану Ристичевићу да поједу робне резерве? Како могу Мартиновић и Орлић да предају на Вишој медицинској без уговора?” – рекао је Стефановић.

Јанко Веселиновић, рекао је да у Србији постоје два савеза. “Постоји Савез за Србију и савез против Србије.” – рекао је он.

Он је истакао да Савез за Србију није савез који нема програм. “Ми смо се договорили да спашавамо кућу која гори јер смо одговорни домаћини. Шта није нормално у томе да тражимо поштене изборе, да ли има ишта нормалније од тог да тражимо целовиту државу, нормално лечење, да ви одлучујете о парама које сте ви зарадили?”- питао је он.

sp2

Scroll to Top