Савез за Србију: Из Пирота који је знао да устане и да се бори, крећемо до победе

Лидери Савеза за Србију Саша Пауновић, Борко Стефановић и Бошко Обрадовић, поручили су вечерас на трибини у Пироту, одржаној у просторијама Одбора Демократске странке, да су се окупили у Савезу да дође до промена у Србији, да се промени власт, поручивши ‘’да ова борба неће бити ни кратка ни лака и да ће победити’’.

Група грађана „Пиротска нова снага“ је пре трибине потписала протокол о уласку у Савез за Србију и то је прва локална политичка групација у Србији која се прикључила Савезу.

Представник ГГ „Пиротска нова снага“ Димитрије Видановић је, поред осталог, рекао да су после упознавања са програмом Савеза за Србију донели одлуку да уђу у Савез јер су Пироту и Србији потребне промене и да су прва политичка групација у Србији која је приступа Савезу после оснивања 2. септембра.„Да нам се никад више не деси да нам не дају да одржимо политички скуп и да нам прете, да нам се не деси да су медији зависни од политичара који су на власти, да криминал и корупција цветају. Дан нам се никад више не дешавају наметнути и не фер избори. ПНС је тренутно једина опозиција у Скупштини града и последња два изборна циклуса има подршку Српског покрета Двери“, рекао је Видановић, додајући да представљају глас грађана и наду за промене и боље сутра у Пироту.

Лидер Савеза, потпредседник ДС-а и председник општине Параћин Саша Пауновић је рекао да је „Савез окупио да буду заједно иако су различити то што је Србија постала земља без правде и наде“.
„Имамо власт која је преузела све поре друштва и створила једну врсту монопола на бављење политиком. Ако желите да се бавите политиком у било ком делу Србије пожељно је да будете члан владајуће СНС. Имају монопол у држави и медијима. То као трулеж креће да се шири кроз цело друштво. Ми хоћемо да се врате правила и да се игра по фер правилима и да судија не навија ни за једну страну. То је разлог нашег окупљања да дођемо до нормалне земље. Суштина нашег залагања је да дође до промена у земљи, да се промени власт која ће се одрећи власт. Треба нам нада и правда“, рекао је Пауновић.

Председник „Левице Србије“ Борко Стефановић је рекао да Пирот није више као што је некад био.

„Савез за Србију хоће да се у Србији ради и да се живи од свог рада.Хоћемо да дођу страни инвеститори који морају бити изједначени са домаћим. Не може страни инвеститор да добије 15.000 евра по радном месту а да раднику да плату од 25 или 30.000 динара. Хоћемо да се укине штеточински закон о раду.Хоћемо истовремено да се донесе закон о пореклу имовине за све функционере од 1990. године на овако.Нека почну од нас. Да они који су се огрешили о закон заврше у затвору.Ова борба неће бити ни кратка ни лака и победићемо“, рекао је Стефановић, додајући да из Пирота који је знао да устане и знао да се бори, крећу до победе.

Председник Српског покрета „Двери“ Бошко Обрадовић је рекао да је Пирот први град у Србији у коме је кренуло проширивање Савеза за Србију новим члановима.

„Честитам “Пиротској новој снази’’ а верујем да ће оваквих групација бити широм Србије. Савез је створен да буде највећи опозициони блок, формиран у последњих 15 година. Враг ње одавно однео шалу из ове земље и догорело је до ноката. Наше идеолошке и политичке разлике више ништа не значе.Нама се држава и друштво распада а деца одлазе у иностранство. Постајемо јефтина радна снага код страног газде. Савез је формиран 2. септембра са циљем да се озбиљно, заједничким снагама супроставимо актуелној власти. Нема више у Србији минимум простора за наше идеолошке и политичке разлике јер Србија пропада“, рекао је Обрадовић, додајући да покрећу нову опозицону енергију у Србији.

Вест већином преузета са портала Данас

Savez za Srbiju: Iz Pirota koji je znao da ustane i da se bori, krećemo do pobede

Scroll to Top