ВЛАСНИЦИ СПЕНСА СУ ГРАЂАНИ НОВОГ САДА

Покрет за преокрет се оштро противи изјави градоначелника Новог Сада којом се залаже за око рушењем Спортског и пословни центар Војводина–СПЕНС у Новом Саду  и пита градоначелника да ли је то био део договора приликом продаје земљишта за изградњу пословног комплекса „Променада“. Подсећамо да је и тај комплекс, у непосредној близини СПЕНС-а изграђен на простору предвиђеном за спортско рекреативне намене.

Покрет за преокрет упозорава градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да  Спортски и пословни центар Војводина –СПЕНС у Новом Саду  изграћен самодоприносом Новосађана и да је  71% одсто капитала уложено на тај начин. Новосађани су  власници СПЕНС-а, а не СНС или Милош Вучевић  и то јавност треба да зна, али првенствено градска власт у Новом Саду.  Нико нема право да руши спортско срце и симбол Новог Сада, поготово они који нису учествовали у његовој изградњи.

Подсећамо на изјаву градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића: “Сигуран сам да би у великој већини држава донели одлуку да се сруши постојећи објекат, изгради мањи и економичнији, са бољим дворанама, а да се околни простор искористи комерцијално.“

СПЕНС је симбол Новог Сада и круна врхунског архитектонског пројекта, који су реализовали  грађани Новог Сада самодоприносом, односно издвајањем из личних доходака, како су се у то време звале плате.  Спортски и пословни центар Војводина  припада грађанима Новог Сада и они су прави власници овог објекта.

Популарни СПЕНС  са површином од 85 хиљхада квадратних метара и 46 хиљада метара затвореног простора, са две хале од којих једна има капацитет од 8000 места, а друга преко хиљаду, са затвореним базеном, леденом двораном, кугланом, салама за бокс, џудо, стони тенис, са прес-центрима и амфитеатром, треба у сваком случају и даље да ради у интересу Новог Сада и да обезбеди својим грађанима и посетиоцима одговарајући стандард и садржај здравог живота у најширем смислу.

Покрет за преокрет оцењује да градом не управља Милош Вучевић већ  Андреј Вучић. Градоначелник за шест година, колико је прошло од када се уселио у Градску кућу  није изградио готово ништа. За тих шест година  Вучевић је отворио ограду у башти Дома војске и сликао се крај сличних подухвата, који су се реализовали у време његових мандата.

Scroll to Top