Захтев за смену министра Стефановића

Министар Стефановић мора хитно да буде смењен

Покрет за преокрет тражи неодложну смену министра Небојше Стефановића и појединаца из врха власти и органа јавне безбедности који су одговорни за изостанак резултата у борби против организованог криминала.

Иако подржавамо захтеве за оставку министра унутрашњих послова  Небојше Стефановића, који сноси  одговорност за стање у свом ресору,  недостатак политичке културе и личне одговорности, које су доказане многим досадашњим потезима  потврда су да захтеви за оставку неће бити испуњени и због тога сматрамо да је смена једино решење.

Убиство адвоката Драгослава Мише Огњановића је кулминација терора који је преплавио не само Београд него и целу Србију мора бити звоно за узбуну, како би се покренуле драстичне промене и осигурала безбедност грађана. Трећа егзекуција адвоката у последње две године унела је велико узнемирење у целокупно правосуђе али и међу граћане, чиме је нарушен иначе нестабилан демократски поредак у земљи.

Покрет за преокрет сматра  да је неспособност надлежних за спровођење ефикасних истрага  убистава, најбољи доказ колико је криминал прерастао  снаге јавне безбедности. Само у овој години догодило се деветнаест убистава унутар зараћених криминалних група, а политизована полиција на челу са Небојшом Стефановићем се показала ефикаснијом у борби против политичких противника и неистомишљеника, него у спречавању мафијашких обрачуна.

Једино сменом ове корумпиране и неодговорне гарнитуре у врху страначког министарства и довођењем стручних лица у  ресоре безбедности вратиће се мир и сигурност на улицама наших градова, а криминалци неће бити јачи од државе.

Scroll to Top