Покрет за ПРЕОКРЕТ организује изложбу “ШЕСТ ГОДИНА ПРОПАДАЊА”

Покрет за ПРЕОКРЕТ организује изложбу  поводом шестогодишњице катастрофалне владавине Александра Вучића, под именом “ШЕСТ ГОДИНА ПРОПАДАЊА”.

Изложба ће се одржати у петак 3. августа 2018. у центру Београда – кнез Михаилова улица (код Руског цара).

Изложба покрива период у коме су уништене су све демократске институције: парламентарна демократија, подела власти, независно судство, слободни избори и независни медији.

Поред тога у том шестогодишњем периоду на улице су се вратили криминалци, ликвидације су постале уобичајне, а страначке параформације стварност. Осиромашени грађани сведоци су узурпације државних ресурса, а политички противници режима су сатанизовани и предмет су разноврсних политичких прогона.

Изложбе ће приказати резултате 2191 дана апсолутне власти једног човека, коме је странка средство за потчињавање грађана, а циљ разарање свих институција, на уштрб људских права, владавине права, поделе власти на законодавну извршну и судску и свих демократских тековина које стоје на путу његовим ауторитарним амбицијама.

Експонати на изложби (фотографије, писани трагови , међународни извори, статистички подаци…) биће подељени у пет сегмената: економско пропадање, кадрови, афере, изборне манипулације, медији и бизарности владања.

Scroll to Top