ШЕСТ ГОДИНА ПРОПАДАЊА

Данас се навршава шест година апсолутне владавинe Александра Вучића која је започета избором Владе Вучић – Дачић 27.07.2012. године.

У том периоду уништене су све демократске институције: парламентарна демократија, подела власти, независно судство, слободни избори и независни медији.

Поред тога у том шестогодишњем периоду на улице су се вратили криминалци, ликвидације су постале уобичајне, а страначке параформације стварност. Осиромашени грађани сведоци су узурпације државних ресурса, а политички противници режима су сатанизовани и предмет су разноврсних политичких прогона.

“Земља је за време режима Александра Вучића опет враћена у 90-те године, а дивљање Војислава Шешеља, Вјерице Радете и осталих су постали стварност Србије и 30 година након почетка ратних сукоба на овим просторима. Вучић је спреман да зарад опстанка на власти учини све – од гушења сваке врсте демократског деловања до угрожавања виталних националних интереса. Одговорност свих опозиционих снага у Србији у овом тренутку постаје још већа, а посредна или непосредна сарадња са режимом све опаснија за целокупно друштво” – истиче поводом шест година власти Александра Вучића председник Покрета за преокрет проф. др Јанко Веселиновић.

Наредних дана поводом шестогодишњице режима 27.07. 2012 – 27.7.2018, Покрет за ПРЕОКРЕТ ће организовати изложбе у више градова Србије, са темом „Шест година пропадања“.

Изложбе ће приказати резултате 2191 дана апсолутне власти једног човека, коме је странка средство за потчињавање грађана, а циљ разарање свих институција, на уштрб људских права, владавине права, поделе власти на законодавну извршну и судску и свих демократских тековина које стоје на путу његовим ауторитарним амбицијама.

Експонати на изложби (фотографије, писани трагови , међународни извори, статистички подаци…) биће подељени у пет сегмената: економско пропадање, кадрови, афере, изборне манипулације, медији и бизарности владања.

Scroll to Top