GERILA : SNS-ovci „na crno“ prodaju naftu poljoprivrednicima, po cisterni uzmu više od MILION dinara!

O ovome Pokret za PREOKRET javno govori

Izvor: Gerila

Ništa porez, ništa akcize!

To je geslo kojim se vode naprednjački naftni „bosovi“, koji poljoprivrednicima, konkretno u Bačkoj, prodaju naftu.

Vest o kojoj je ovde reč dolazi nam iz okoline Bačkog Petrovca, gde čitav „biznis“ vode članovi Srpske napredne stranke iz ovog mesta, ali i iz obližnjeg Novog Sada.

Poljoprivrednici u ovom kraju su, blago je reći, očajni. Umesto 14 hiljada dinara koliko su dobijali za subvencije – sada primaju samo 4.000 hiljade! Još kada se na to doda i organizovani kriminal koji im je nametnuo SNS…

Kako sve ovo funkcioniše?

Dileri iz SNS-a prodaju poljoprivrednicima naftu i đubrivo. „Bez papira“, dakle na crno – cena po litru nafte je 120 dinara. Sa „opranim“ papirima cena po litru je 150 dinara.

Ljudi koji su umešani u ovaj posao nabavljaju naftu za 75 dinara. Prodaju je (prosečna cena) za 130 dinara po litru. Dakle, već u startu je razlika 55 dinara.

Ako tih 55 dinara pomnožimo sa 20 hiljada (koliko litara najčešće ima 1 cisterna koja se prodaje u ovom kraju) dobijamo cifru od 1.100.000 dinara po cisterni, koliko imaju „čiste“ zarade ovi „trgovci naftom“ pod patronatom SNS.

Ukoliko to prebacimo u evre, to je oko 10 hiljada evra po jednoj cisterni. Državna kasa od toga vidi tačno 0 dinara, pošto sav novac odlazi direktno u stranačku kasu Srpske napredne stranke!

Na ove kriminalne radnje u Bačkoj, prvi je skrenuo pažnju narodni poslanik Janko Veselinović iz „Pokreta za preokret“.

tweet-janko

 

Nadamo se da će za ovaj kriminal neko jednog dana odgovarati!

Scroll to Top