Година дана Владе Србије: Суботица најбоље симболизује неуспехе Владе Србије

Логично је што је Ана Брнабић, председница Владе Србије, одабрала Суботицу да прослави годину дана од свог постављења. Суботица је симболична по много чему. Подручје овог града са севера ограђује бодљикава жица према Европској унији, која симболизује наш “успех” у европским интеграцијама, а још више достизање европских стандарда.

На челу Суботице је још увек  Богдан Лабан познати “чупач гркљана” , а то је само симбол за бахату власт СНС-а  у целој Србији.  Данас се још једном, овога пута са севера земље,  шаље  порука о пожељност  праксе бахатости. Јер како другачије објаснитити да је баш он домаћин премијерке Србије, на годишњицу њеног избора.   Са друге стране слику Суботице карактерише  значајан  пораст криминалитета, укључујући  и   најтежих кривичних дела, укључујући и убиства везана за обрачуне криминалних група. Поред тога овај град је међу “шампионима” у исељавању радно способног становништва, јер је плата преко границе вишеструко већа од суботичког просека

За време актуелне коалиције није решено ни једно комунално питање. Драматично се повећава опасност од уништавања Палићког језера, као туристичког потенцијала.  Пречешћевања отпадних вода и загађења Палићког језера није решено, а постојећа постројења, за ту намену пропадају, због небриге.

Према подацима које има Покрет за ПРЕОКРЕТ  у Суботици је недавно 141 домаћинство, са преко 500 чланова породица, поднело  захтев за искључење са градског даљинског  система грејања јер немају новца да плате високе цене грејања. Знатно је већи број оних који то намеравају ускоро да учине. Ти грађани ће се ове зиме смрзавати.

У истом период повећава се број корисника народних кухиња, па се грађани са правом питају постаје ли Суботица, са једне стране град сиромашних, а са друге стране град малог броја пребогатих.

Не знамо шта ће премијерка Брнабић данас поручити пољопривредницима на Северу Бачке, али чињеницу коју неће моћи сакрити је дас  субвенције пољопривредницима никада нису биле мање, цене горива и осталог репроматеријала   никада веће, а откупне цене производа никада ниже.

Брнабићка није положила испита за грађане Суботице, али њој, претпостављамо  оцен грађана није ни битна. То се види из досадашњим односима према зехтеву грађана.

Scroll to Top