ПОДРШКА СТАНАРИМА БЕОГРАДСКОГ НАСЕЉА СТЕПА СТЕПАНОВИЋ

stepa-stepanovic-bg-3Становници Степе Степановића данас су протестовали против безакоња. Становници овог насеља, у општини Вождовац,  бране своје. Оно што је њихово, што су кроз цену станова платили отимају градски моћници и држава, а црквени великодостојници граде нелегални објекат у њиховом комшилуку. На месту  где су требали бити  дом здравља и други друштвени објекти потребни тако једном великом насељу. Против њих је општина Вождовац, град Београд, држава Србија, па и Српска православна црква. Безакоње толеришу инспекције, полиција и тужилаштво, а полиција је директно стала на страну бесправних градитеља.

Са становницима Степе Степановића  данас  су на протесту били председник Покрета за преокрет,  проф. др Јанко Веселиновић и градски одборник Покрета за преокрета, у одборничкој групи Савеза за Србију,  Миша Бједов. Бједов је станарима обећао да ће ову тему покренути и у Скупштини Града, а да ће већ наредне недеље  од градоначелника Београда тражити изјашњење по овом питању.

stepa-stepanovic-bg-4Десетине полицајаца данас је чувало започети нелегални објекат, а станари су на јавном протесу питали ко их је тамо послао, „када они треба да штите закон, а не безакоње“.

Покрет за преокрет пружиће пуну подршку станарима Степе Степановића, као и свима онима који воде борбу против безакоња у Београду и широм Србије.

stepa-stepanovic-bg-2

Scroll to Top