Одборник Покрета за преокрет са грађанима Батајнице: ДЕПОНИЈА ПУНА БЕЗАКОЊА ГУШИ БАТАЈНИЦУ

Дивља депонија на локацији уз аутопут Е-75 звана „Рупа“, која се налази у близини новог батајничког насеља није само ружна слика за хиљаде људи који свакога дана пролазе поред ње већ велике муке задаје и становницима Батајнице, а посебан проблем је за власнике земљишта на чије парцеле се депонија проширила. Одборник Покрета за преокрет у одборничкој групи „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Мишо Бједов обишао је јуче депонију и разговарао са власницима земљишта на којем се она  налази.

  • Београд није само Кнез Михајлова. Оно што се може видети када дођете у тај део Београда је права слика града у коме живимо. Неред, безакоње, запостављања приградских насеља и осионост градске власти најбоље је видљива када тамо дођете. Дивља депонија удаљена је око 400 метара од привих кућа у Батајници. Разни отпад који се тамо истовара често је у пламену и смрад са ње онемогућава нормалан живот околних насеља. Посебан проблем је чињеница да дивљу депонија, коју је својим ставом „легализовала“ градска власт, налази на парцелама осам приватних власника и њихова земља је узурпирана. Депонија је уз надвожњак преко аутопута Е-75, а посебно опасна чињеница је да се она налази уз главну мерну станицу међународног гасног вода и да нико не може да сагледа последице већег пожара на тој дивљој депонији.“- истиче Мишо Бједов, одборник Покрета за преокрет у одборничкој групи Савез за Србију и председник Градског одбора Покрета за преокрет.

Према речима Бједова приликом обиласка депоније и разговор са становницима који  живе у близини уверио се у очај и беспомоћност тих људи. Од дивље депоније води пут према Дунаву, којим пролазе излетници, а цео пут је окружен отпадом, који је сада обрастао коровом,  јер се то подручје не одржава.

Ова зона према Регулационом плану налази у подручју еколошке заштите и није јасно како дивља депонија може бити реализација тог плана. Према речима становника све досадажње тужбе комуналној инспекцији у Земуну завршавале су решењем да је „починилац НН лице“. Огорчени грађани оптужују СНС власт у Земуну и Београду да повременим „санирањем“ депоније извлачи огромна финансијска средства, којим се финансира СНС у Земуну. Ти наводи морају се хитно испитати.

Покрет за преокрет ће преко питања које ће бити упућено градоначелнику Београда тражити хитан одговор на сва питања у вези са нелегалном депонијом у Батајници.

deponija-batajnica

deponijabatajnica

Scroll to Top